Boswachter onder brede belangstelling met pensioen

29 oktober 2013

Ruim 80 mensen liepen afgelopen zondag 27 oktober mee met de laatste wandelexcursie van Frans Duermeijer over landgoed Staverden. Daaronder donateurs, belangstellenden en journalisten. Als verrassing waren er veel collega’s en vrijwilligers aanwezig die de laatste meters van zijn laatste excursie een feestelijk tintje gaven door voor hem een erehaag te vormen. Ook kreeg hij als blijk van waardering cadeautjes, attenties en bedankjes.

Nu hij zijn laatste wandelexcursies heeft gehouden, zal hij nog een maand meelopen met een aantal vrijwillig educatief boswachters van GLK om hen van feedback en tips te voorzien. Begin december hangt hij zijn boswachters jas definitief aan de kapstok.
Maar ook na zijn pensionering laat de natuur hem niet los, als vrijwilliger gaat Frans Duermeijer aan de slag voor verschillende organisaties.

Vele excursies
De door Duermeijer opgezette natuureducatie is een belangrijk onderdeel geworden van de activiteiten van GLK. Het hele jaar door vinden er bijna 200 (thema)excursies plaats waar duizenden mensen aan deelnemen. Variërend van korte tot lange wandelingen, fietstochten, kinderexcursies, het luisteren naar burlende herten tot het zoeken naar paddenstoelen.

Bekijk hier het filmpje dat Omroep Gelderland zondag maakte.

Meer nieuws