Zypendaal, een buitengewone buitenplaats

Zypendaal is een buitenplaats uit de 18e eeuw en ligt prachtig in een groene heuvelachtige omgeving aan de rand van Arnhem. De hoofdverdieping op de begane grond heeft historisch ingerichte vertrekken. In de overige ruimtes is het centrale kantoor van Geldersch Landschap & Kasteelen gevestigd.

English Deutsch

 

 

Openingstijden & entreeprijzen

Zypendaal, klok, museum, Arnhem, Gelderland

Welkom in het voormalige buitenhuis van de familie Brantsen! Een aantal dagen per jaar is het huis te bezoeken met een rondleiding of op eigen gelegenheid. Kijk voor actuele openingstijden bij ‘boek je ticket‘.

Extra informatie & tickets
Zypendaal, park, natuur, Sonsbeek

Huis & omgeving

Arnhemmers noemen huis Zypendaal graag een ‘kasteeltje’, maar het is eigenlijk een buitenplaats. In de jaren 1762-1764 is het gebouwd voor de belangrijke Arnhemse regentenfamilie Brantsen. De familie bewoonde Zypendaal tot 1926. De interieurdecoratie is voor een belangrijk deel nog uit deze tijd. Het huis staat op de plek van oudere bebouwing, uit de 17e eeuw. Daarvan zijn alleen delen van de tuinaanleg bewaard gebleven.

Ontdek huis & omgeving
Zypendaal, museum, Arnhem, Gelderland, activiteit, publiek

Iets te vieren?

Ben je op zoek naar een mooie locatie om te trouwen, wil je een avontuurlijk kinderfeestje houden of op zoek naar een plek waar het tijdens je familiedag goed toeven is. Dan ben je op huis Zypendaal aan het juiste adres.

 

Naar arrangementen

Info Huis Zypendaal

* Verplichte velden

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bezoek Huis Zypendaal

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.