De oehoe is er weer!

De grootste uil van Nederland verovert steeds meer terrein in Gelderland. En daar is boswachter Tom Lammers best trots op.

De oehoe is door de eeuwen heen sterk vervolgd en onder andere daardoor op veel plaatsen verdwenen. Dankzij beschermende maatregelen en herintroductie gaat het steeds beter.

Sinds 1997 broedt deze uil zelfs weer in Nederland, inmiddels met vele tientallen broedparen in Oost-Nederland. In de gebieden van Geldersch Landschap en Kastelen in – en om Winterswijk zitten al drie paartjes. De oehoe maakt zijn nest niet zelf, hij kraakt nesten van anderen zoals de buizerd. Kieskeurig is de oehoe daarbij niet en voor je het weet sta je onder zo’n enorm groot oehoe-nest.

Wil je meer weten?  Luister naar de radiofragmenten en lees meer bij Omroep Gelderland.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.