Meer dan een kasteel!

Kasteel Doorwerth is een stoer, middeleeuws kasteel waar je kunt beleven hoe er vroeger op een landgoed werd geleefd.

In het kasteel zijn vier collecties samengebracht: de fraai ingerichte kasteelvertrekken, het Nederlands Jachtmuseum, de Nationale Bosbouwcollectie en Museum Veluwezoom.

Het kasteel is omringd door mooie wandelpaden, een moestuin en boomgaard met bijenstal. Het bevindt zich in een afwisselend heuvel- en waterlandschap waar je heerlijk kan wandelen en fietsen.

English Deutsch

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur. Laatste entree om 16:00 uur.

Op deze maandagen in 2024 is het kasteel ook geopend;
19 februari, 1 en 29 april, 20 mei, 22 en 29 juli, 5, 12, 19 augustus.

Tijdens vakantieperiodes kan het druk zijn. We adviseren tickets online te reserveren, zodat je zeker naar binnen kunt op het gekozen tijdslot.

Gesloten op Koningsdag zaterdag 27 april, 1ste kerstdag woensdag 25 december & nieuwjaarsdag woensdag 1 januari 2025.

 

Extra informatie & tickets

Vier collecties in één kasteel

In het kasteel zijn vier collecties samengebracht: de fraai ingerichte kasteelvertrekken met erfgoedstukken, het Nederlands Jachtmuseum, de Nationale Bosbouwcollectie en Museum Veluwezoom.

Museum Veluwezoom beheert, inventariseert en onderhoudt kunstwerken van schilders uit Oosterbeek en Wolfheze, ook wel schilders van ‘de Oosterbeekse school’.

Het Nederlands Jachtmuseum is onderdeel van Erfgoed Gelderland. Het thema ‘kasteel in bedrijf’ verenigt de geschiedenis, bosbouw en jacht. Dit alles zichtbaar gemaakt in kasteel Doorwerth.

 

Iets te vieren?

Ben je op zoek naar een mooie locatie om te trouwen, wil je een avontuurlijk kinderfeestje houden of zoek je naar een plek waar het tijdens je familiedag goed toeven is? Dan ben je op kasteel Doorwerth aan het juiste adres.

Klik op onderstaande knop voor informatie

Meer mogelijkheden

Kasteel & omgeving

Kasteel Doorwerth wordt omgeven door uiterwaarden en het Dunoplateau. In dit gevarieerde gebied kun je heerlijk wandelen of fietsen. Op de pagina Ontdek lees je alles over de geschiedenis, de bewoners en de omgeving van het kasteel.

 

Ontdek kasteel & omgeving

Info Kasteel Doorwerth

* Verplichte velden

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bezoek Kasteel Doorwerth

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.