Landgoedproducten

Geldersch Landschap & Kasteelen beheert een groot aantal landgoederen. Een landgoed combineert functies als natuur, cultuurhistorie, bosbouw, landbouw, recreatie en faunabeheer. Het is de samenhang die het herkenbaar maakt als een harmonieus landgoed. Dat is goed voor het behoud van het cultuurlandschap. Maar het is ook goed voor de fijnproever, want je kunt genieten van prachtige landgoedproducten van dichtbij.

Brandrode runderen

Gelderland heeft vanouds rijke weidegronden waar runderen grazen. Het brandrode rund is een historisch ras welke veel in Gelderland werd gebruikt voor begrazing. De weides rondom kasteel Hernen, Batenburg, op landgoed Mariëndaal en in de Hoenwaard worden begraasd door deze mooie, sterke runderen.

Stoofvlees

Van onze brandrode runderen worden hachee, goulash en twee soorten stoven gemaakt. Bosstoof is een stoofgerecht van rundvlees met bospaddenstoelen, groenten en rode wijn. Aan Landstoof zijn ingrediënten als fruit, rozijnen en Doesburgse mosterd toegevoegd. Deze producten zijn verpakt in blik.

Fruitproducten

De appels en peren uit de historische hoogstamboomgaarden van onze landgoederen in het Gelderse rivierengebied worden verwerkt tot heerlijk sap en stroop.

Verkooppunten

In onderstaande kasteelwinkels en bezoekerscentrum kun je de stoven en fruitproducten kopen. Wegens wisselend aanbod kan het zijn dat niet al onze landgoedproducten op voorraad zijn.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.