Nalaten

Wilt u Gelderland iets moois nalaten en met uw bijdrage écht een verschil maken? Dan kunt u ervoor kiezen om Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) op te nemen in uw testament. Met uw nalatenschap helpt u de Gelderse natuur en erfgoederen te behouden voor de toekomst.

Hattem ree

Uw nalatenschap maakt het verschil

Elke dag werken we hard aan een Gelderland waar de dieren en planten ruimte krijgen om te groeien en te bloeien. En waar belangrijk cultureel erfgoed beschermd wordt voor nu en toekomstige generaties. Dat doen wij samen met onze donateurs. Ook u kunt het verschil maken voor een blijvend mooi Gelderland. Een nalatenschap is een prachtige manier om zowel de natuur als de cultuur in Gelderland iets moois na te laten.

Belastingvrij

Als goed doel zijn we door de overheid erkend als een ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Daardoor hoeven we over inkomsten uit nalatenschappen geen erfbelasting te betalen. Het bedrag dat u aan ons nalaat komt daardoor 100% ten goede aan het goede doel: de natuur en cultuur in Gelderland.

“Nalatenschappen zijn heel belangrijk voor ons: ze geven ons meer zekerheid voor de toekomst. We gebruiken deze inkomsten om onze gebieden te kunnen blijven onderhouden, maar ook voor nieuwe natuuraankopen, soortenbescherming en voor bescherming en onderhoud van onze kastelen en monumenten.”

Michel van Maarseveen – directeur-bestuurder Geldersch Landschap & Kasteelen

Contact

Iedereen heeft zijn eigen wensen en idealen. De keuze om Geldersch Landschap & Kasteelen op te nemen in het testament is heel persoonlijk. Onze rentmeester Willem van Vliet denkt graag met u mee. U kunt met hem in contact komen via e-mail w.vanvliet@glk.nl of telefonisch 026 35 52 543.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.