Natuurherstelwet aangenomen

27 februari 2024
Het Europees Parlement heeft vandaag ingestemd met de definitieve goedkeuring van de Natuurherstelwet. Eerder was er al een akkoord tussen de Europese Commissie, de lidstaten en het Europees Parlement bereikt.

Hank Bartelink, directeur-bestuurder van LandschappenNL: “Wij zijn blij met deze uitslag, want de Natuurherstelwet is essentieel om het verlies aan planten en dieren en hun leefgebieden te stoppen, maar ook om schoon drinkwater, een duurzame voedselvoorziening en een gezonde leefomgeving voor de toekomst zeker te stellen. Nu is er groen licht zodat we echt werk kunnen maken van natuurherstel en een mooier landschap in Nederland en Europa, en dat is hard nodig!

Het is nu aan de Europese Milieuministers om het voorbeeld te volgen en de wet definitief goed te keuren, waarna de lidstaten aan de slag kunnen.

LandschappenNL (het samenwerkingsverband van de provinciale Landschappen) maakt deel uit van een coalitie van Nederlandse natuur- en milieuorganisaties die zich sterk maakt voor de invoering van de Natuurherstelwet.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.