Kasteel & omgeving

Ontdek de natuur, omgeving, geschiedenis en verhalen van het kasteel.

Natuur

Planten en dieren

Een bijzondere plant in het park is het dubbelloof, een varen met twee soorten bladeren. De aanwezigheid van beekpunge en bittere veldkers duidt erop dat er in enkele watergangen water opkwelt. In de watergangen, die worden gevoed door zeer zuiver kwelwater, leven bermpje en beekprik, zeldzame visjes van beken met helder water. De heldere beken vormen ook een goed jachtgebied voor de ijsvogel. Ook de grote gele kwikstaart leeft langs het water van de vijvers en sprengen.

Vleermuizen

Tot de belangrijkste diersoorten in het park behoren verder enkele vleermuissoorten. Er zijn zes soorten geteld. De rosse vleermuis heeft zijn kolonie in boomholtes. Franjestaarten overwinteren in de pekelkelder van het kasteel. Ook de zeldzame baardvleermuis is op de Cannenburch aangetroffen, maar het is niet bekend of die er een kolonie heeft. In het kasteel hebben ook gierzwaluwen hun nest. Net buiten het park broedt een steenuil.

Bezoek Kasteel Cannenburch

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.