Korte Broek

Korte Broek landschap
Ronald Oost
Korte Broek vlinder
Ronald Oost
Korte Broek landschap
Ronald Oost

Ontdek Korte Broek

Een weids natuurgebied langs de Egelbeek bij Vaassen. Natte en droge delen wisselen elkaar af, langs de beek liggen grasland en bosjes. In het gebied zijn geen paden maar u kunt er wel langs wandelen of fietsen.

Clara Wilken hek

Waarom is dit natuurgebied belangrijk?

In Korte Broek komt een aantal zeldzame plantensoorten voor, zoals rietorchis, moeraskartelblad, beekstaartjesmos en verschillende zeggesoorten. Het is belangrijk dat deze soorten een kans krijgen om te blijven voortbestaan.

Help ons dit natuurgebied te beheren

Natuur

Heerlijkheid Beek Kikker

Dieren

Korte Broek is nat en drassig. Er komen veel vogels en amfibieën voor. De heidekikker en beekoeverlibel doen het hier goed.

De heikikker komt in Nederland maar op een paar plaatsen voor. Dat komt omdat de eieren van deze kikkersoort snel beschimmelen in verzuurde heidevennen. Het kwelwater in Korte Broek is erg schoon en minder zuur. Precies wat de heidekikker nodig heeft.

Korte Broek boerenwormkruid

Zeldzame planten

In Korte Broek komt een aantal zeldzame plantensoorten voor, zoals rietorchis, moeraskartelblad, beekstaartjesmos en verschillende zeggesoorten.

Locatie & voorzieningen

Locatie

Korte Broekweg
8166 GA Vaassen

Regio Veluwe – Gemeente Epe
Verworven 1992 – Oppervlakte 45 ha

Korte Broek kaart

BuitenGewoon Radio – Nieuwe natuur bij Vaassen

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.