Kasteel & omgeving

Ontdek de natuur, omgeving, geschiedenis en verhalen van het huis.

Natuur

Planten en dieren

Op een mooi oud landgoed met tuin, parkbos en bosgebied komen veel verschillende soorten planten en dieren voor.
In het park fladderen zomers vlinders als dagpauwogen, atalanta’s en de bijzondere kleine ijsvogelvlinder rond. In de dennenbossen broeden havik, buizerd, boomvalk, kuifmees en zwarte mees. Rondom het huis kun je ‘s avonds de ransuilen horen. En in het park bij het huis spot je de boomklever, groene specht en wielewaal.

Bos

Oranjewoud bestaat vooral uit grove dennen met een ondergroei van berk. In de jongere bosgedeelten vind je uitheemse naaldboomsoorten. De landbouwpercelen zijn omgeven door houtwallen met oude grove dennen. Op een akker die is geplagd en van een poel voorzien, ontwikkelt zich een schrale vegetatie met onder meer kleine zonnedauw.

Bezoek Huis Verwolde

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.