Huis & omgeving

Ontdek de natuur, omgeving, geschiedenis en verhalen van het kasteel.

Stijlvol verleden en heden

De geschiedenis van Verwolde gaat terug tot de middeleeuwen. Het huidige huis is in 1776 gebouwd in de toen voor Gelderland geheel nieuwe neoclassicistische stijl. Zes generaties van de familie Van der Borch hebben het huis tot 1977 bewoond.

Wie van de serie Downton Abbey houdt, is gelijk verliefd op deze plek. Het huis is twee eeuwen bewoond geweest door één adellijke familie en volledig ingericht: van de personeelsvertrekken in het onderhuis tot de kinderkamer op de verdieping.

 

Park en tuin

Het huis is het middelpunt van een prachtig landgoed en wordt omringd door een park met een pinetum (naaldbomentuin), gazons, kleurrijke bloemborders, bos en een vijver.

Verwolde verrast en nodigt uit tot genieten, tot rust komen, wandelen en fietsen.

Picknicken in stijl

Verras je vrienden of familie met een bijzondere picknicken bij huis Verwolde. Zoek een mooi rustig plekje, spreid het kleed uit en kom even tot jezelf. Alles wat je nodig hebt zit in de picknickmand die je zelf ophaalt bij de Hoestinkhof in Markelo. Er zit ook een autoroute bij, voor een toeristisch tochtje door de omgeving en die je ook naar huis Verwolde leidt.

Bestellen kan via deze link 1 dag van te voren. Mogelijk op zaterdag en zondag. Leuk om cadeau te geven!

Bezoek Huis Verwolde

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.