Toekomstvisie

Tweehonderd jaar bewoning is voelbaar en zichtbaar in huis Verwolde.  Het huidige huis Verwolde verrijst in 1776 in opdracht van Frederik Willem van der Borch en zijn echtgenote Sophia Juliana van Rechteren. Hun nakomelingen blijven het huis bewonen tot ver in de 20ste eeuw. De modernisering en verbouwing van het huis in 1926 is uitgevoerd in opdracht van Mr. W.H.E. baron van der Borch van Verwolde en zijn vrouw Line Voûte.

In 1977 draagt de laatste bewoner A.Ph.R.C. baron van der Borch van Verwolde de zorg voor de instandhouding van het huis en de tuin over aan Geldersch Landschap & Kasteelen. In 1982 gaat huis en tuin open voor publiek.

 

Bezoek Huis Verwolde

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.