Wandelen langs de Slijpbeek

Landgoed Mariëndaal Zomer Landschap
Landgoed Mariendaal Christuskoepel

Van hoog naar laag

Deze wandeling voert van Mariëndaal naar Rosande en neemt je mee langs de overgang van de stuwwal naar de uiterwaarden van de rivier, van een hoogte van ongeveer 65 meter naar circa 10 meter. We volgen (deels) de loop van de Slijpbeek en verkennen de contrasten in de natuur tussen het bos en de uiterwaarden. De boswachter deelt informatie over de geschiedenis van dit gebied, en we besteden ook aandacht aan andere interessante waarnemingen tijdens de wandeling.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: in de Rosande polder kunnen de paden drassig zijn als het veel geregend heeft. Stevige waterdichte schoenen zijn aanbevolen.

Praktische informatie

Wanneer

  1. wo. 12 juni 2024

    14.00 – 16.00 uur

Tickets

  • Volwassenen 5,00
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50
  • Donateurs
  • Donateurs GLK Gratis
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar van donateurs GLK Gratis

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op 9292.nl  voor actuele reisinformatie.

Startlocatie

Parkeerplaats Mariëndaal
ingang via Mariëndaal, zijstraat Utrechtseweg (N225) tussen Arnhem en Oosterbeek. Parkeren kan op de parkeerplaats links en langs de weg voor het tunneltje onder de spoorlijn.

Informatie
Gerard, 06 23 21 84 16

Toegankelijkheid

Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Bekijk de mogelijkheden Gelderse natuur en erfgoed te bezoeken op Toegankelijk voor iedereen.

Wandelen langs de Slijpbeek

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.