Stem op de Dikke Boom van Verwolde

21 september 2018

De Dikke Boom op landgoed Verwolde in Laren is genomineerd voor de verkiezing Nederlandse boom van 2018. De indrukwekkende zomereik siert al eeuwen het landgoed en voor veel mensen heeft de indrukwekkende boom een speciale betekenis. Generatie na generatie gaat er op bezoek. De boom staat buiten de poort van Huis Verwolde op het vrij toegankelijke deel van het particuliere landgoed. Er is zelfs een speciaal uitgezette wandeling: het ‘Dikke Boompad’.

Bomen vertellen verhalen

Uit ruim 265 enthousiaste, emotionele, historische verhalen heeft een vakjury per provincie een boom genomineerd. Het gaat het niet zozeer om de oudste, dikste of mooiste maar vooral om het verhaal achter de boom. Door de plek waar ze staan, zijn bomen stille getuigen van menselijke emoties en verhalen.

Stemmen

Tot 15 oktober kun je een stem uitbrengen op je favoriete verhaal. De boom met de meeste stemmen wordt uiteindelijk ‘De Boom van het Jaar 2018’ en dingt in 2019 mee naar de titel van European Tree of the Year. De prijs een boom- en/of standplaatsverzorging of een boomvriendelijk alternatief.

Stem ook op de Dikke Boom.

Meer nieuws