Panorama Cornielje onthuld op landgoed Duno

26 maart 2018

Genodigden maakten vrijdag 23 maart 2018 een feestelijke rondgang langs enkele afgeronde projecten op landgoed Duno, gelegen op de stuwwal bij Doorwerth. Het Cascadedal, Dunoplateau, Dunobrug en Azalealaan zijn de afgelopen jaren hersteld.

Twee jaar werk aan landgoed opgeleverd
Het prachtige Cascadedal is weer de lichte en open plek van vroeger. Waar het water ontspringt, is de eerste fase van herstel van de nep rotsformaties (cementrustiek) afgerond en het uitzicht over de uiterwaarden hersteld. De plattegrond van het voormalige hotel en het terras op het Dunoplateau zijn zichtbaar gemaakt en voorzien van een nieuw hek, gekopieerd naar de aangetroffen restanten van het origineel.
De Dunobrug is gerestaureerd en de fameuze Azalealaan hersteld door het aanvullen met nieuwe struiken.

Al deze verbeteringen brengen iets van de vroegere grandeur van de Duno terug en verrijken het leefgebied voor planten en dieren. Herstel van de Duno is mogelijk gemaakt dankzij royale bijdragen van onze donateurs en partners, waaronder de giftenactie van oktober 2015 en de landgoedveiling 2017. Ruim tachtig donateurs van GLK en andere bij het herstel van het gebied betrokken partijen waren dan ook 23 maart aanwezig om het resultaat te bewonderen.

Bijzonder panorama
Peter van den Tweel van GLK verraste Commissaris der Koning in Gelderland Clemens Cornielje met een bankje op het mooiste uitzichtpunt van het plateau. Het 'Panorama Cornielje' is een uiting van dankbaarheid van GLK voor de betrokkenheid van Cornielje bij het Gelderse landschap. Cornielje was ontroerd en droeg het panorama op aan zijn vorige week overleden vader.

Wandelroute
Al wandelend genieten van het panorama en de rest van landgoed Duno kan door de met rode paaltjes gemarkeerde route te lopen vanaf kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b te Doorwerth.

Meer nieuws