Nieuw: tv-serie De Schatkist van Gelderland

06 mei 2019

Vanaf 11 mei begint de gloednieuwe tv-serie ‘De Schatkist van Gelderland’. In deze serie staan wekelijks enkele mooie locaties van Geldersch Landschap & Kasteelen centraal. Op sfeervolle wijze ziet de kijker de huidige staat van de landgoederen en natuurgebieden en wordt de historie tot leven gebracht met verhalen, oude foto’s, brieven, dagboeknotities of geluidsfragmenten.

Loenermark & Rosendael

In de eerste aflevering zie we schaapherder Arjen Daalhuisen aan het werk, die met zijn schapen de heide open houdt van de Loenermark bij Loenen (Gld.). In de daaropvolgende aflevering staan kasteel Rosendael en het bijbehorende park centraal. Hovenier Gerard Achterstraat vertelt over de exotische schelpengalerij, één van de bijzondere kunstwerken die indruk moesten maken op de adellijke vrienden van de vroegere kasteeleigenaren.

Enthousiast geworden? In elke uitzending geven we informatie over evenementen die GLK de komende maanden op de landgoederen en in de kastelen organiseert zodat de kijker zelf op bezoek kan gaan.

Wekelijks te zien op de zaterdagavond om 17.45 uur bij TV Gelderland (ieder uur herhaald) of terug te kijken via uitzending gemist op de site van omroep Gelderland.

Meer nieuws