Kasteel Biljoen nog eenmaal open

06 januari 2014

Alle open dagen zijn inmiddels volgeboekt. Wij vragen u om zelf de website in de gaten te houden om te zien of er plekken vrij zijn gevallen door annuleringen. 

Met medewerking van de familie Heersink biedt Geldersch Landschap & Kasteelen haar donateurs op 15, 16, 22 en 23 februari de unieke kans om het volledig gerestaureerde kasteel Biljoen van binnen te bekijken. Ook de wandtapijten zijn dan weer teruggekeerd. Bezichtiging is op eigen gelegenheid (geen rondleidingen). In diverse kamers zijn medewerkers van GLK aanwezig om toelichting te geven.

Het kasteel is open van 10.00-17.00 uur (laatste toegang om 16.00 uur). Ieder kwartier kan een groep van 25 personen naar binnen. Vooraf reserveren is noodzakelijk op de reserveringswebsite.
Een account met een eigen gekozen gebruikersnaam en wachtwoord is handig als u vaker reserveert voor excursies van GLK, maar is niet noodzakelijk.

Nog geen donateur?
Wilt u Biljoen bezoeken, maar bent u nog geen donateur van Geldersch Landschap &  Kasteelen? Meld u dan snel aan via www.glk.nl/word-donateur.
Als u zich heeft aangemeld, mag u ook al gelijk reserveren voor een bezoek aan kasteel Biljoen. Partner en eventueel thuiswonende kinderen mogen op 1 donateurspas mee en kunnen gelijk worden ingeschreven in het vak 'aantal donateurs'. Het veld ‘jaarkaartnummer’ mag u leeg laten; in februari kunt u dan uw inschrijvingsbewijs (digitaal of uitgeprint) en uw toegestuurde donateurspas meenemen.

Restauratie Biljoen afgerond
De afgelopen maanden is hard gewerkt op en om kasteel Biljoen. Het exterieur is geconserveerd, van hout- tot schilderwerk. Inmiddels is ook de laatste hand gelegd aan het interieur. Het beroemde stucwerk van Biljoen, onder andere in de stuczaal, werd schoongemaakt en de tapijten werden gerestaureerd. Vakschilders herstelden het schilderwerk. In het parkbos is onderhoud gepleegd aan cultuurhistorische objecten zoals natuurstenen vazen, gietijzeren hekken, en bruggen van staal en smeedijzer. Dankzij onder meer fondsen en een nalatenschap is een bedrag van ongeveer twee miljoen euro beschikbaar gesteld om het werk uit te voeren.

Meer nieuws