Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020 van start

03 februari 2020

Een mistige zonsopkomst, pasgeboren zwijntjes, de paarse heide en burlende herten. Al meer dan 20 jaar komen er op de redactie van BuitenGewoon de mooiste Gelderse natuurfoto’s voorbij. BuitenGewoon heeft de Gelderse Natuurfotowedstrijd in het leven geroepen, in samenwerking met Geldersch Landschap & Kasteelen.

Hoe werkt het?

In februari kun je jouw mooiste foto van het afgelopen jaar (1 januari 2019 t/m nu) insturen via de website van BuitenGewoon. Of je nu ieder weekend met je camera de natuur intrekt of tijdens een wandeling bij toeval een ‘lucky shot’ hebt gemaakt: iedereen mag meedoen! 

De wedstrijd bestaat uit vijf categorieën:

  • Landschap
  • Macro
  • Dieren
  • Vogels
  • Jaarthema: Mens in de natuur

Een kritische blik is geboden want in iedere categorie kan je maar met één foto meedoen. Uit alle inzendingen kiest de jury voor iedere categorie 10 kanshebbers. 

Publieksprijs en Juryprijs

Van 30 maart tot en met 26 april kan het publiek stemmen op de 50 geselecteerde foto's. De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De winnaar van de publieksprijs zal op 29 april bekend gemaakt worden bij het Provinciehuis in Arnhem. Benieuwd of je nog in de race bent voor de juryprijs of de winnaar per categorie? Tijdens dit feestelijke moment bij het Provinciehuis wordt ook de shortlist bekend gemaakt. De jury geeft per categorie prijs welke 5 fotografen nog kans maken op de winst.

De prijsuitreiking van de juryprijs en de winnaar per categorie vindt plaats op het natuurfestival Beleef BuitenGewoon, zondag 7 juni bij Buitenplaats Beekhuizen.

De 25 foto's en de winnaar van de publieksprijs zullen tot het eind van het jaar als reizende expositie door de provincie te zien zijn, waaronder in de oranjerie van Huis Verwolde te Laren (Gld.) in augustus en in kasteel Hernen te Hernen in oktober.

Doe mee met de Gelderse Natuurfotowedstrijd!

Meer nieuws