Energiek Mariëndaal voltooid

13 december 2013

De ‘entree’ van landgoed Mariëndaal, het stuk landgoed gelegen tussen de Utrechtseweg en de spoorbrug op de rand van Arnhem en Oosterbeek, heeft recent een flinke opknapbeurt ondergaan.
De waterval en bestaande wandelpaden zijn opgeknapt, een houten brug is geplaatst ter vervanging van een betonnen plaat over het water en bestaande parkeerplaatsen voor recreanten zijn opgeknapt. Bij de ingang is weer eenheid in de bestrating en snoeiwerkzaamheden zorgden voor een beter zicht op de nu nog fraaiere laan. Verder is een nieuw stuk wandelpad aangelegd van het kantoorpand van TenneT naar het parkgedeelte, zodat de werknemers ook kunnen genieten van dit stuk Mariëndaal in hun pauze. De aanleg van een wilde bloemenweide completeert het herstel.

Voltooiing werkzaamheden
De afronding van de werkzaamheden is donderdag 12 december gemarkeerd door alle partijen. Bij de opgeknapte waterval, lieten burgemeester Gebben van gemeente Renkum en burgemeester Kaiser van de gemeente Arnhem het water van de waterval weer symbolisch stromen.

Zorg voor de omgeving
Elektriciteitstransporteur TenneT betrekt een nieuw hoofdkantoor net buiten het landgoed. Zij huren dit nieuwe pand, dat is ontwikkeld en gerealiseerd door bouwbedrijven BAM Utiliteitsbouw en GiesbersWijchen en eigenaar/belegger PingProperties. Dankzij een genereuze bijdrage van deze partijen kon Geldersch Landschap & Kasteelen de gewenste werkzaamheden uitvoeren. Hiermee laten deze bedrijven zien dat zij ook hun verantwoordelijkheid nemen voor de omgeving waar zij bouwen.

Meer nieuws