Gelderse Natuurfotowedstrijd 2021

03 september 2021

Update 6 september
Bekijk de winnaars, het jurycommentaar en de live-uitzending.


Wie wint de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2021?

Uit ruim 1700 inzendingen heeft een deskundige jury een winnaar gekozen. En ook het publiek heeft zijn stem gegeven. Harm Edens ontvangt zondagmiddag op kasteel Doorwerth de makers van de 50 genomineerde foto's. De jury selecteerde per categorie tien foto's: dieren, landschap, macro, vogels of het jaarthema: 'de natuur dichtbij'. Zondag 5 september wordt bekend wie er als beste per categorie eindigt, wie de publieksprijs ontvangt en wie met de hoofdprijs naar huis gaat.

Volg de prijsuitreiking

Volg de prijsuitreiking om 15.00 uur via web en app van Omroep Gelderland, op tv of via YouTube of Facebook van BuitenGewoon. Via de social media kanalen kun je niet alleen meekijken, maar ook reageren. Ben je het eens met de jury? Wil je iemand feliciteren of heb je een vraag voor BuitenGewoon? Boswachter Thijmen van Heerde 'praat' vanuit Doorwerth met iedereen die reageert via YouTube of Facebook.

Een masterclass en publicatie van de foto's

De jury, bestaande uit de natuurfotografen Johan van der Wielen en Harvey van Diek en Jennie Burgers van Geldersch Landschap & Kasteelen, had de zware taak om een keuze te maken uit alle prachtige beelden die ze onder ogen kregen. De fotograaf van de winnende foto krijgt een masterclass van Van der Wielen aangeboden en een publicatie in Mooi Gelderland, het magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen.

En ook het publiek kon de afgelopen maand haar favoriet kiezen uit de 50 genomineerde foto's. De winnaar van deze prijs gaat naar huis met een grote afdruk.

In de liveshow worden niet alleen prijzen uitgedeeld. In verschillende reportages zie je het verhaal achter de plaat en de jury geeft tips voor het maken van een goede foto. Vanaf 17.20 uur is de compilatie te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).

Meer nieuws