Vrijwilligers informatiemiddag kasteel Rosendael

06 april 2018

De medewerkers van kasteel Rosendael houden zaterdag 21 april een informatiemiddag voor geïnteresseerden in vrijwilligerswerk op het kasteel. Op deze middag kunt u kennismaken met het kasteel, de kasteelmedewerkers en de verschillende vrijwilligersfuncties.

Naast het binden en boeien van de trouwe bezoeker benadert kasteel Rosendael nieuwe doelgroepen en worden er diverse evenementen en activiteiten georganiseerd. Het uitbreiden van de activiteiten in en rond het kasteel en de groeiende bezoekersaantallen vragen om een professionele aanpak. Het vaste team van kasteelmanager en kasteelmedewerkers wordt ondersteund door een grote groep vrijwilligers. Juist dankzij de inzet van vrijwilligers kan het kasteel zo beheerd en geëxploiteerd worden dat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten.

Wat is er te doen
Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die mee gaan draaien bij de kaartverkoop, in de kasteelwinkel, het verzorgen van rondleidingen in het kasteel en park en ondersteunen bij de housekeeping & collectiebeheer. In deze functies bent u het visitekaartje van kasteel Rosendael en van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Vrijwilligerswerk op kasteel Rosendael biedt afwisselend werk - geen dag is hetzelfde - in een enthousiast team op een prachtige plek. Daarnaast krijgen vrijwilligers gratis toegang tot alle zeven opengestelde kastelen van GLK en 4 maal per jaar magazine Mooi Gelderland en kunnen zij deelnemen aan taakgerichte cursussen en vrijwilligersuitjes.

Programma
13.30 uur Ontvangst
13.45 uur Welkom en presentatie
14.00 uur Vrijwilliger aan het woord
14.15 uur Rondleiding door het kasteel, winkel en receptie
15.30 uur Gelegenheid voor vragen
16.00 uur Einde programma

Contact
Aanmelden is niet verplicht, maar mag via e-mail rosendael@glk.nl.
Ook voor meer informatie kunt u via de e-mail contact opnemen.

Lees meer over kasteel en park Rosendael.

Bekijk alvast de vrijwilligersvacatures.

Meer nieuws