Prijsuitreiking Gelderse Natuurfotowedstrijd

25 augustus 2020

Meer dan 800 Gelderse natuurfoto's werden er dit voorjaar ingestuurd voor de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020. De een nog mooier en unieker dan de ander. De jury koos al eerder haar 25 favorieten. Maar wie gaat er vandoor met de winst? Zondag 30 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt.

De 25 foto's die nog kans maken op de winst zijn te vinden op de website van BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland. Alle foto's zijn het afgelopen jaar gemaakt in onze mooie provincie. In natuurgebieden, maar ook bij jou om de hoek en zelfs in de achtertuin van de fotograaf.

Reizende expositie

Met het behalen van een plek bij de laatste 25 foto's hebben de fotografen hun eerste prijs al in de wacht gesleept. De shortlist en de winnaar van de publieksprijs vormen namelijk onze reizende expositie en zullen de aankomende maanden op verschillende plekken in onze provincie te zien zijn. Op 8 september start de reizende expositie bij Bezoekerscentrum Nunspeet, de foto's zullen daar tot zondag 4 oktober te zien zijn en daarna doorreizen naar kasteel Hernen.

Prijsuitreiking

De fotografen maken tijdens de uitreiking kans op meerdere prijzen, namelijk: de juryprijs, de publieksprijs en winnaar per categorie. De winnaar van de juryprijs gaat er vandoor met een exclusieve masterclass van natuurfotograaf en jurylid Johan van der Wielen én wint een reportage in Mooi Gelderland, het magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen.

De driekoppige jury van dit jaar bestaat uit natuurfotografen Johan van der Wielen en Harvey van Diek en vormgever van Geldersch Landschap & Kasteelen Jennie Burgers. De presentatie ligt in handen van Harm Edens.

De prijsuitreiking van de Gelderse Natuurfotowedstrijd is zondag 30 augustus om 15.00 uur live te volgen via Omroep Gelderland.

Meer nieuws