Struikheide bloeit vroeg

30 juli 2019

Weersinvloeden

Op diverse plekken begint de struikheide al in bloei te komen. Regulier komt de bloei medio augustus op gang. Vanwege de weersomstandigheden is dat dit jaar enkele weken eerder. De heide heeft helaas te leiden onder de droogte van dit jaar en vorig jaar en daarom zal het geen paars tapijt zijn. Toch zijn veel heideplanten veerkrachtig.
Hoe uitbundig de heide zal bloeien is afhankelijk van of er op korte termijn regen valt.

Genieten van de paarse pracht

Maak eens een mooie wandeling in natuurgebied De Dellen bij Epe langs de Nieuwe Zuidweg en de Elburgerweg, op de Tongerense Heide ten westen van Epe, landgoed Warnsborn en het vlakbij gelegen Westerheide bij Arnhem.
In natuurgebied de Wilde Kamp (Hooiweg) bij Garderen en Petrea bij Epe (Wapenvelderzandweg) vindt u de heide op korte loopafstand van de parkeerplaats. Ideaal voor mensen die korter willen of kunnen lopen.
Wilt u er een flinke wandeling van maken of een mooie fietstocht uitstippelen, dan is het gebied rondom Epe een mooie keuze waarbij u De Dellen en/of de Tongerense Heide en het Wisselse Veen (omgeving Boerweg) aandoet. We moeten nog afwachten hoe de bloei in de Loenermark bij Loenen zich ontwikkeld, dat is afhankelijk van de hoeveelheid regen in augustus. Ook dat is een prachtig gebied om per fiets te ontdekken.

Meer nieuws