Nieuws

Werkzaamheden op landgoed Staverden

19 juli 2013

Vanaf 12 augustus voert Geldersch Landschap & Kasteelen werkzaamheden uit op landgoed Staverden voor verbetering van landschap, natuur en waterhuishouding.

Lees verder

Opening museum op landgoed Hijink 20 juli

11 juli 2013

Op zaterdag 20 juli is de feestelijke opening van het Strukers Museum in het Woold, Winterswijk. Geldersch Landschap houdt een wandeling over Hijink.

Lees verder

Feestelijke oplevering herstel De Oorsprong

20 juni 2013

In 2006 heeft de gemeente Renkum landgoed De Oorsprong in erfpacht overgedragen aan Geldersch Landschap, met als bijzondere voorwaarde dat de stichting zou zorgen voor herstel van het landgoed. Daarmee werd in september 2012 begonnen. Inmiddels is een flinke opknapbeurt en de opwaardering van de recreatieve voorzieningen afgerond. Het landgoed ligt er fraai bij, klaar voor de toekomst.

Lees verder

Reactie GLK op open brief jacht

6 juni 2013

Reactie Geldersch Landschap op de open brief van GroentFront! en Lush over de commerciƫle jacht op de Veluwe.

Lees verder

Stroomlijn in de uiterwaard Rijswaard

12 april 2013

In de Rijswaard, de uiterwaard bij Neerijnen in het Gelderse rivierengebied, is het nodig om de doorstroming van hoogwater in de Waal te bevorderen door begroeiing te verwijderen. Hierbij houden we rekening met cultuurhistorische waarden en de bijzondere planten en dieren in het gebied.

Lees verder

Stroomlijn in Goilberdingerwaard

12 april 2013

Rijkswaterstaat en Geldersch Landschap & Kasteelen werken samen aan natuurlijke en veilige uiterwaarden langs de grote rivieren.

Lees verder

Wijnfles terug naar Nederhemert

29 maart 2013

Wijnfles keert terug na 68 jaar terug op de plek waar deze werd gebruikt.

Lees verder

Koningslinde geplant op landgoed Staverden

28 maart 2013

Ter ere van de aanstaande koning Willem-Alexander is op 27 maart een koningslinde geplant op landgoed Staverden.

Lees verder

Ontwikkelingen Goilberdingerwaarden

13 februari 2013

Alvorens een beheerplan wordt gemaakt, wil Geldersch Landschap eerst duidelijkheid over alle consequenties van Stroomlijn en het beleid oeverstroken van Rijkswaterstaat. Dit voorjaar zal al wel een informatiebijeenkomst over het project Stroomlijn plaatsvinden.

Lees verder

Wandelaars en fietsers Lochemse Berg gescheiden

31 januari 2013

Met ingang van 1 februari a.s. wijzigingen we de openstellingregels van natuurgebied de Lochemse Berg. Doel is om wandelaars en sportieve fietsers te scheiden, zodat zij meer ruimte hebben en elkaar niet hinderen.

Lees verder

Eerste lammetje geboren!

27 januari 2013

Op zondag 27 januari is het eerste lammetje van de kudde Veluwse heideschapen op de Loenermark geboren. Het is een rammetje en zijn naam is Jan. Moeder en zoon maken het goed.

Lees verder