Virtuele beleving klooster Mariënborn

Vanaf 3 juni is op landgoed Mariëndaal, met een speciale app, het middeleeuwse klooster Mariënborn virtueel te zien en te ontdekken. Dit klooster stond van 1392 tot 1587 op het landgoed. Het klooster werd bewoond door monniken en het beroemde gebedenboek van Maria van Gelre werd er gemaakt. Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK), eigenaar van landgoed Mariëndaal, had al geruime tijd de wens om het klooster weer zichtbaar te maken in het monumentale landschap en doet dit nu door het bieden van een beleving door middel van een app.

Poort landgoed Mariëndaal - beleving klooster Mariënborn - Geldersch Landschap & Kasteelen - GLK
© Ellen Hendrix

Stap van het heden terug naar de middeleeuwen

Op de locatie waar het klooster zich ooit heeft bevonden is een manshoge poort geplaatst. Na het downloaden van de app en het scannen van het bij de poort geplaatste bord, stap je door elk van de 3 bogen terug in de tijd naar de middeleeuwen. Je wandelt respectievelijk door de kruiden- en moestuin, bezoekt de schrijfzaal en ziet de kloostercel van een monnik. Je waant je in de middeleeuwen en krijgt een indruk hoe het leven toen in dit klooster geweest moet zijn. In deze ruimtes ontvang je ook nog extra informatie over het leven in een klooster in die periode.

Voor iedereen

De beleving is ter plaatse door iedereen, in bezit van een smartphone, op elke gewenste tijdstip en gratis te ontdekken en te beleven.

Download de app ‘Klooster Mariënborn’ hier.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.