Winterwandeling

Ligt bij GLK

Geniet van deze stevige winterwandeling over het zand en door het bos

Actief stuivend zand komt bijna niet meer voor in Noordwest Europa. Maar u vindt het nog wel op het Wekeromse Zand bij Wekerom. Ga mee met deze stevige winterwandeling en verwonder u over de wilde schoonheid van dit gebied. Er is een kleine kans dat we onderweg moeflons zien. Deze prachtige dieren hebben hier namelijk hun leefgebied. Ze zijn heel schuw, maar wie weet. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. 

Tip van de boswachter: lopen door dit terrein vraagt een goede conditie. Dat geldt zeker bij stevig winterweer. Houdt rekening met de weersomstandigheden. Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Voor jonge kinderen en mensen die niet goed ter been zijn is deze wandeling daarom minder geschikt. Honden zijn niet toegestaan op het Wekeromse Zand.

 

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen €5,00
  • Donateurs
  • Donateurs GLK Gratis

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kijk op www.9292.nl voor actuele reisinformatie

 

Startlocatie

Vanaf de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.

Routebeschrijving: vanuit Ede na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromse weg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf (zie blauw bord parkeren). U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen. Vanaf Wekerom na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor. Aan de Wekeromse weg staat aan beide zijden van de weg voor de afslag naar de Immenweg een aanwijsbord van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Informatie:
Keesjan Kleef, 06-52 519 146
Eduard Barreveld, 06-49 131 047

 

Winterwandeling

Boek hier je ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.