Landgoed Mariëndaal in BuitenGewoon

Zaterdag 1 oktober op TV Gelderland vanaf 17.15 uur, ieder uur herhaald.

In het natuurprogramma BuitenGewoon van TV Gelderland volgt Harm Edens de Slijpbeek. Deze beek stroomt vanaf het landgoed Mariëndaal bij Arnhem via de Rosandepolder naar de Nederrijn. Harm gaat met beheerder Bram de Jong van het Geldersch Landschap op zoek naar de bron van de beek: de bron van Maria. Daaraan ontleende het voormalige klooster op het landgoed haar naam Mariënborn. Verder wordt in het programma aandacht besteed aan de typische elementen waarmee de eigenaars vroeger hun landgoed verfraaiden. Zoals de befaamde zig-zag trap, de zeven bruggetjes die over de Slijpbeek lagen en natuurlijk de beroemde Groene Bedstee.

De aflevering van BuitenGewoon over landgoed Mariëndaal wordt uitgezonden op zaterdag 1 oktober op TV Gelderland. Vanaf 17.15 uur, ieder uur herhaald.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.