Kerkje Heelsum naar GLK

Heelsum kerk

Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) heeft voor een symbolisch bedrag het oude kerkje op de heuvel in Heelsum overgenomen van de protestantse gemeente van Renkum en Heelsum. Normaal gesproken neemt GLK geen kerken over maar vanwege de historische verbondenheid met kasteel Doorwerth is er voor dit kerkje een uitzondering gemaakt.

Frederik van Voorst, heer van Doorwerth, gaf in 1517 opdracht tot de bouw van de kerk. Jacob baron van Brakell, de laatste eigenaar van het kasteel, ligt met zijn familie in de kerk begraven.

De exploitatie zal in handen zijn van de net opgerichte stichting Kerkje op de Heuvel Heelsum, die het kerkje huurt van GLK. Daardoor blijft het mogelijk om passende bijeenkomsten, zoals bruiloften en doopplechtigheden, te organiseren op deze prachtige plek.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.