Landgoederen Hemelse Berg en Pietersberg naar GLK

Hemelse Berg en Pietersberg landschap

Vanmorgen is de handtekening gezet onder de overdracht van de landgoederen Hemelse Berg en Pietersberg in Oosterbeek van de gemeente Renkum aan Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

Kwaliteitsimpuls

De aanlegstijl van de 2 landgoederen met oude parkbossen, lanen en vijvers sluit mooi aan op de landgoederen Oorsprong en Duno, die GLK al beheerd. Vanwege de nabijheid van deze en andere landgoederen, heeft GLK kennis en materieel voor onderhoud vlakbij. Ook kunnen zij gebruik maken van financiering waar de gemeente geen toegang toe heeft, zoals particuliere fondsen en acties. Dat biedt kansen om groot onderhoud uit te voeren.

Voor bezoekers verandert er niets: de Hemelse Berg en de Pietersberg blijven toegankelijk voor inwoners en toeristen om van te blijven genieten.

Landgoed Boschveld

Naast een financiële vergoeding, gaat een deel van landgoed Boschveld van GLK naar de gemeente Renkum voor de realisatie van natuurbegraafplaatsen. Daar is steeds meer vraag naar.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.