Donateursservice

Wijzigingen doorgeven donateurs

Geef je wijzigingen snel en makkelijk door via onderstaande formulieren:

Veel gestelde vragen

Mag ik als donateur altijd de opengestelde kastelen gratis bezoeken?
Als donateur heb je gratis toegang tot de 7 opengestelde kastelen en kun je gratis deelnemen aan de standaardrondleidingen in een kasteel. Bij bijzondere activiteiten, evenementen, speciale rondleidingen of voor rondleidingen op aanvraag vragen we om een bijdrage. Veelal krijgen donateurs dan korting. Ook voor rondleidingen of evenementen die door derden worden georganiseerd op onze locaties geldt dat voor deelname kosten verschuldigd zijn (soms geldt er een korting voor donateurs).

Met welke wandelingen en fietsexcursies mag ik gratis mee als donateur?
De meeste wandelingen en fietstochten onder leiding van de boswachter zijn gratis voor donateurs. Het kan echter zijn dat in verband met horeca of de exclusiviteit van een excursie of locatie we ook van onze donateurs een bijdrage vragen. Indien een bijdrage wordt gevraagd voor deelname aan een excursie, zal dit altijd van te voren duidelijk worden aangegeven bij het reserveren van een ticket op onze website.

Wat ziet GLK als ‘gezinsleden’?
Je partner, eventuele thuiswonende kinderen tot de leeftijd van 18 jaar en kleinkinderen.

Is mijn donatie aftrekbaar van de belasting?
We zijn een goed doel en ANBI (algemeen nut beogende instelling) dus je donatie komt in aanmerking voor belastingaftrek. Je kunt een deel van het gegeven bedrag aftrekken van de aangifte inkomstenbelasting. Hoeveel dat daadwerkelijk is, is afhankelijk van de hoogte van je inkomen. Lees er hier meer over.

Kan ik nog op andere manieren bijdragen?
Je kunt naast een structurele donatie nog op andere manier bijdragen aan de prachtige natuurgebieden en eeuwenoude kastelen in Gelderland. Je kunt hierbij denken aan een periodieke schenking, een nalatenschap of schenken in natura. Lees er hier meer over.

Heeft GLK het CBF-keurmerk?
Ja. GLK heeft het keurmerk Erkend Goed Doel. Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) geeft deze erkenning aan fondsenwervende organisaties die op een verantwoorde wijze geld inzamelen voor een goed doel. Hiermee laten wij zien dat we voldoen aan strenge kwaliteitseisen. We dragen daadwerkelijk bij aan een betere wereld, gaan zorgvuldig om met iedere euro, leggen verantwoording af en laten ons onafhankelijk controleren.

Waar wordt mijn donatie aan besteed?
86% van onze uitgaven besteden we aan het behoud en het beheer van onze natuurgebieden en monumenten. De overige 14% worden besteed aan beheer en administratie, voorlichting en educatie en fondsenwerving.

ANBI – Welk nummer kan ik gebruiken bij de opgave voor de Belastingdienst?
Hiervoor heb je het RSIN of fiscaal nummer nodig van de ANBI waar je aan schenkt:
Stichting Het Geldersch Landschap 002989670
Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen 002989694
Steunfonds Geldersch Landschap & Kasteelen 815814434

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.