Park & Moestuin

Groentetuin De Warmoezenier

Het waterrijke kasteelpark met lange lanen, slingerende paden, parkbos, vijvers en waterlopen biedt voor iedereen en in elk seizoen een unieke ervaring. Ook een bezoek waard zijn de moestuin achter het koetshuis en de boomgaard. Bij het zelfvoorzienend leven op een kasteel hoort immers al eeuwenlang een moes- en kruidentuin en een boomgaard. Tegenwoordig worden deze onderhouden door een enthousiaste groep vrijwilligers en hebben zij vooral een educatieve functie.

Kasteelpark Cannenburch

Het waterrijke kasteelpark met lange lanen, slingerende paden, parkbos, vijvers en waterlopen is 24 hectare groot. Al in de 15de eeuw is bij de Cannenburch sprake van een watermolen en een bos, genaamd Vogelhegge. Zo’n anderhalve eeuw later, ten tijde van Marten van Rossem is er een tuin, compleet met kruidentuin en doolhof, waarvoor boompjes uit Luxemburg worden gehaald. Ook latere bewoners investeren veel in het park en laten het verfraaien. In de periode 2006-2010 is een grootscheeps herstelplan voor het park uitgevoerd. Sindsdien biedt het park voor iedereen en in elk seizoen een unieke ervaring.                                                                                                                                   

Het stelsel van molenbeken is tussen 1660 en 1700 aangelegd. Een molenbeek voert water naar het rad van een watermolen. Het water is van grote economische betekenis en maakt het in de hoogtijdagen mogelijk om meer dan 20 watermolens te laten draaien. In de jaren zestig van de 18de eeuw volgen belangrijke verfraaiingen van de tuin, waarvan de cascade achter het kasteel een restant is. Ook in de 19de eeuw zijn er enkele aanpassingen geweest, maar deze hebben de oorspronkelijke 17de-eeuwse structuur van het park nauwelijks aangetast.

 

Bezoek Kasteel Cannenburch

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.