Muziekbeleving ‘Mad-Tour Doorwerth’

Victoria Oftestad presenteert

Onder leiding van de Noorse Victoria Oftestad stappen bezoekers door een kasteel dat als decor van een 17e-eeuws dolhuis dienst doet. Als een ware meester in haar vak vertolkt Victoria alle personages zelf als gids en als de patiënten. Door de muziek en haar stem komen alle karakters tot leven. Deze unieke ervaring wordt ondersteund door mede muzikanten: Jeremy Bass (Theorbe en barok gitaar) en Luka Stefanovic (cello en gamba).

Over Victoria
Victoria Oftestad is een getalenteerde uitvoerster van oude en volksmuziek. Met haar stem als belangrijkste instrument en haar talent als verhalenvertelster, heeft Victoria zich gefocust op het vinden van verbanden tussen volksmuziek en oude muziek, zowel historisch, muzikaal als theatraal. Victoria vindt het belangrijk om een diepe emotionele band met de muziek op te bouwen door te experimenteren met de grenzen van haar stem. Bovendien vindt ze het leuk om haar vaardigheden als blokfluitist te integreren
in haar interacties met andere musici.

Haar afstudeervoorstelling ‘MAD-TOUR’ presenteerde ze in mei 2023 aan de Norwegian Academy of Music. Nu volgt ze een vocale master oude muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Let op: de rondleiding wordt in het Engels gegeven en de liederen worden gezongen in het Noors.
Voor dit evenement geeft alleen een geldige Museumkaart recht op korting.

Praktische informatie

Wanneer

 1. za. 1 juni 2024

  16.30 – 17.30 uur
 2. zo. 2 juni 2024

  10.30 – 11.30 uur
 3. zo. 2 juni 2024

  16.30 – 17.30 uur

Tickets

 • Volwassenen € 19,50
 • Kinderen 8 t/m 18 jaar € 12,00
 • Kinderen t/m 8 jaar € 10,00
 • Museumkaarthouders (op vertoon van pas) € 10,00

Locatie

Kasteel Doorwerth

Fonteinallee 2b
6865 ND Doorwerth
T 026 33 97 406 (bereikbaar tijdens openstellingstijden kasteel)
doorwerth@glk.nl

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens activiteiten kan een parkeervergoeding gevraagd worden.

Bereikbaarheid

Eigen vervoer
Kasteel Doorwerth is goed bereikbaar via de A50 en de A12.

Openbaar vervoer
Doorwerth is per bus te bereiken vanaf station Arnhem. Vanaf de bushalte in Doorwerth Winkelcentrum de Weerd of bushalte Heveadorp Veerweg is het ongeveer een kwartier lopen. Meer informatie: www.9292.nl.

Horeca in ‘De Zalmen’

In de voorburcht is het gezellige en sfeervolle Kasteelcafé De Zalmen gevestigd. Je bent er van harte welkom voor de lunch, koffie, thee, een hapje en een drankje.
Geopend dinsdag tot en met zondag dag van 10.30-17.00 uur.

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Doorwerth.

Muziekbeleving ‘Mad-Tour Doorwerth’

Boek hier uw ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.