Toegankelijkheid

Kastelen zijn oorspronkelijk gebouwd om het de vijand zo lastig mogelijk te maken binnen te dringen. Smalle wenteltrappen, ongelijkvloerse en donkere ruimtes, gaten en kieren horen dan ook bij een kasteel. Wij zetten ons in steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Doorwerth.

Slecht ter been

Onze moestuin en paden rondom het kasteel zijn gratis toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel, rollator of scootmobiel. In de moestuin is een brochure beschikbaar en rondom het kasteel kun je informatieve filmpjes bekijken met een QR-code via je smartphone. Er worden verschillende rondleidingen aangeboden rondom het kasteel die geschikt zijn voor mindervaliden.

In het kasteel zijn loopstoeltjes te leen voor bezoekers die slecht ter been zijn. Rolstoel, rollator en scootmobiel kunnen niet het kasteel in. De kasteelwinkel en de toiletten zijn in mindere mate toegankelijk.

Bekijk hier de toegankelijkheid in en rondom het kasteel.

 

Visuele beperking

Het kasteel heeft smalle wenteltrappen met ruim 300 treden en veel ongelijkvloerse ruimtes. Om die reden raden we slechtzienden aan met een begeleider te komen. De begeleider heeft gratis toegang. Natuurlijk zijn blindengeleidehonden of andere officiële hulphonden toegestaan. Wij stellen het op prijs wanneer dit van te voren wordt doorgegeven.
Er worden verschillende rondleidingen aangeboden rondom het kasteel die ook geschikt zijn voor mensen met een visuele beperking.

Auditieve beperking

Alle zalen zijn voorzien van tekstborden. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een informatiefolder mee. Ook zijn er korte filmpjes beschikbaar – zonder geluid – die laten zien hoe de kasteelbewoners leefden. Deze filmpjes zijn te downloaden met een QR-code via je smartphone.

Kleine kinderen mee

Buggy’s en kinderwagens kunnen niet mee het kasteel in. Deze kun je parkeren in de garderobe. Een kind mag in een draagzak wel het kasteel in. In kasteelcafé De Zalmen is op het herentoilet een verschoontafel aanwezig.

Parkeren

Op parkeerplaats P1 zijn 2 parkeerplaatsen beschikbaar voor invaliden. Vanaf P1 is het 120 meter lopen naar het kasteelcafé en nog eens 80 meter naar het kasteel. Vanaf P2 en P3 loop je 100 meter meer. Mindervaliden kunnen ook afgezet worden voor de ingang van het kasteel. Mail hier van tevoren over naar doorwerth@glk.nl. Wij leggen dan een sleutel van het toegangspaaltje klaar bij de ingang.

Kastelen bezoeken met je oren

Podcastmaker Ferry Molenaar bezocht onze zeven kastelen en heeft daar veel bijzondere verhalen opgenomen. In elke aflevering staat een ruimte of vertrek centraal, die door enthousiaste kasteelmedewerkers en vrijwilligers van Geldersch Landschap & Kasteelen op een beeldende manier worden besproken.

Bezoek Kasteel Doorwerth

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.