Wij maken grijs groener

13 oktober 2020

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen biodiversiteit belangrijk vinden, maar toch weet bijna twee derde van Nederland niet waar het voor staat. Laat staan hoe we biodiversiteit kunnen beschermen en herstellen. Daarom start vandaag een campagne om heel Nederland - van natuurorganisaties, boeren, burgers, wetenschappers tot banken en bedrijven – samen in te zetten voor biodiversiteitsherstel in Nederland.

Biodiversiteit is, simpel gezegd, alle vormen van leven op aarde en de manier waarop zij met elkaar samenleven. Alle planten- en diersoorten zijn op een bepaalde manier afhankelijk van elkaar. Voor voedsel, maar bijvoorbeeld ook voor voortplanting. Zodra er te veel soorten verdwijnen of uitsterven of juist één soort te veel overheerst, verdwijnt de balans en komt het leven op aarde in de problemen, inclusief wij mensen. Daarom willen we grijs groener maken. Want waar grijze dingen als industrie, asfalt en stoeptegels lang stonden voor vooruitgang, weten we nu dat we ook groen nodig hebben om ons leven in balans te houden.

Wat je zelf kunt doen om te helpen Nederland groen te maken, is te lezen op de website maakgrijsgroener.nl. Een makkelijke 1e stap daarbij is donateur worden van Geldersch Landschap & Kasteelen. Dat kan door je hier aan te melden.

Meer nieuws