Verkiezingsdebat over de natuur in Gelderland

Op 15 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Het moment om je stem te laten horen voor een groene en duurzame provincie. Maar waar staan de verschillende partijen voor? Voor veel Gelderlanders is dat nog niet duidelijk. Daarom organiseren vijf Gelderse natuurorganisaties organiseren op 7 maart hét groene verkiezingsdebat, een week voor de provinciale verkiezingen.

Gelderland is prachtig. De natuur is een belangrijke reden waarom het in deze provincie zo fijn wonen is. Natuur draagt bij aan ons welzijn, aan een gezonde leefomgeving en trekt bovendien toeristen. Hoe zorgen we ervoor dat dat zo blijft? Natuur, landschap en ruimte staan onder druk.

Op 7 maart gaan de politieke partijen met elkaar in debat over hun plannen voor natuur en klimaat. Ben jij erbij?

Datum: 7 maart 2023

Tijdstip: inloop 19.30 uur; start debat 20.00 uur

Locatie: Rozet, Arnhem (Kortestraat 16)

Debatleider: Rob Berends, journalist bij de Gelderlander

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.