Manifest voor een Groen Gelderland

Vijf Gelderse natuurorganisaties hebben een gezamenlijk Manifest voor een Groen Gelderland gepubliceerd. Zij presenteerden dit manifest op 7 september aan leden van de Provinciale Staten, voorafgaand aan de start van het nieuwe vergaderjaar.

© Annabelle Kubler

Vijf Gelderse natuurorganisaties hebben een gezamenlijk Manifest voor een Groen Gelderland gepubliceerd. Zij presenteerden dit manifest op woensdagavond aan leden van de Provinciale Staten, voorafgaand aan de start van het nieuwe vergaderjaar.

Het manifest is opgesteld met het oog op de Provinciale Verkiezingen in maart 2023. De uitdagingen voor natuurherstel, genoeg en goed water, minder stikstof, duurzame energie en woningbouw vragen om samenhangende oplossingen. Aan de hand van vier urgente thema’s biedt het concrete aanknopingspunten voor groen en duurzaam beleid en laat het zien dat en hoe een gezonde en leefbare provincie met een duurzame economie mogelijk is. De vijf organisaties, die met hun gezamenlijke achterban een groot deel van de Gelderlanders vertegenwoordigen, roepen op om te investeren in de natuur en daarmee te investeren in Gelderland.

De aanwezige PS-leden en leden van programmacommissies namen het manifest geïnteresseerd in ontvangst. Veel partijen zijn op dit moment hun verkiezingsprogramma’s aan het schrijven. De suggesties uit het manifest over actuele kwesties als stikstof, landbouw, natuur en landschap zullen dan ook zeker worden bestudeerd.

Het manifest is ook te vinden op www.groenmanifestgelderland.nl

Het Manifest voor een Groen Gelderland is een gezamenlijke uitgave van Geldersch Landschap & Kasteelen, IVN Natuureducatie, Natuur en Milieu Gelderland, Natuurmonumenten en Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.