Stem natuurlijk op 15 maart

Op 15 maart gaan we weer stemmen. Die stem is belangrijker dan ooit want provincies en waterschappen beslissen over veel zaken die belangrijk zijn voor onze leefomgeving.
Ze beslissen over landbouw, vervoer, water, vliegvelden en bedrijventerreinen. Keuzes die belangrijk zijn voor een gezonde natuur en een landschap waar we van kunnen genieten.

Dus stem natuurlijk!
Om te blijven genieten van de lente die zindert van het leven. Voor de vogels die af en aan vliegen met wormen en insecten voor hun jongen. Voor de geur van een dampend bos na een regenbui. Voor de ritselende rietkragen in de zomer. Voor de zoete geur van paarse heide en het gevoel op je huid van stuivende duinen in de koude wind. Voor zoemende insecten en sloten en beken vol leven. Voor de stilte en de rust.

Bekijk de partijprogramma’s
Ben je er nog niet uit op wie je jouw stem wil uitbrengen? Dan vind je hier alle informatie over de verkiezingen en de partijprogramma’s op een rij om op je gemak door te lezen. En daarbij vind je 2 ook nog stemhulpen: Mijn Stem en Kieskompas.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.