Gelderse Natuurfotowedstrijd 2023

Het natuurplatform Buitengewoon van Omroep Gelderland organiseert dit jaar voor de vijfde keer de Gelderse Natuurfotowedstrijd. Dé wedstrijd voor natuurliefhebbers die de mooiste natuurverschijnselen proberen vast te leggen. Een van de 3 juryleden is Clara Wilken, boswachter bij GLK.

Het is vanaf nu mogelijk om je mooiste natuurfoto’s in te sturen via Buitengewoon . De wedstrijd bestaat uit de volgende categorieën: dieren, landschap, macro, en het jaarthema ‘de natuur naar de haaien’. Daarnaast is er dit jaar weer een aparte categorie met een eigen prijs voor fotografen t/m 18 jaar. Insturen kan tot en met 25 juni 2023.

En win je de juryprijs?
Dan win je een exclusieve privé masterclass naar keuze van natuurfotograaf en jurylid Johan van der Wielen én een publicatie in ons kleurrijke magazine Mooi Gelderland. Alle winnaars krijgen daarnaast een jaar gratis donateurschap van Geldersch Landschap & Kasteelen. Dus doe mee!

Zie hieronder een aantal prachtige foto’s van de winnaar van enkele jaren geleden, Jeroen van Wijk, die nu regelmatig op pad gaat voor GLK.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.