Lancering podcast: een duik in de geschiedenis

Brakel ruïne
© Ton Rothengather

In samenwerking met Rene Arendsen van Omroep Gelderland, een van de Ridders van Gelre, is een eerste podcast gemaakt over de geschiedenis van landgoed Brakel. De ruïne in het park van het landgoed speelde in deze 1e aflevering een mooie hoofdrol.

De podcast over dit landgoed is de eerste in een reeks van podcasts waarin de geschiedenis van een landgoed of landschap centraal zal staan. De geschiedenisverhalen komen tot leven door interviews met conservatoren, boswachters en cultuurhistorici van GLK.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.