Gelderse kastelen wandelgids verschenen

Orderbos slagboom
© Nicole Burgers

Vandaag ontving directeur-bestuurder Peter van den Tweel het 1e exemplaar van de gids ‘De mooiste kasteelwandelingen in Gelderland’ uit handen van Lourens Vellinga van uitgeverij Gegerandeerd Onregelmatig.

De gids is samengesteld door routemaker Rob Wolfs en publicist Wim Huijser. Zij zochten het voor deze gids in een samenwerking met GLK dicht bij huis en wandelden door Gelderland, dé kastelenprovincie van Nederland. Zij hoorden verhalen uit vroeger tijden, bezochten ijskelders, dwaalden door dichte bossen en liepen door coulisselandschappen. En zij regen de mooiste landgoederen aaneen in twaalf unieke routes.

De mooiste kasteelwandelingen in Gelderland is daarmee een fijne wandelgids geworden met twaalf routes -variërend in lengte tussen 9 en 17 kilometer- rondom GLK-kastelen, met overzichtelijke kaartjes, prachtige foto’s en veel informatie over de geschiedenis, aanreisroutes, openbaar vervoer en horeca.

De gids is te bestellen bij de uitgever Gegarandeerd Onregelmatig.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.