Wandelen met de hond

Ben je op zoek naar een plek om samen met je hond kunt wandelen? Op een groot deel van onze terreinen ben je van harte welkom. Wel moet de hond op veel plekken aangelijnd zijn.

Wandelen met de hond in Hemelse Berg
© Rolf Hensel

Hondenlosloopgebieden

In hondenlosloopgebieden kun je wandelen met de hond los. Maar alleen als jouw hond goed naar je luistert en andere bezoekers of dieren geen last van je hond hebben. De hond mag ook alleen op wegen en paden lopen.

In onderstaande brochure vindt u een overzicht van de locaties met meer informatie, een kaart en een overzicht van de hondenlosloopgebieden. Voor alle andere natuurgebieden geldt honden aan de lijn.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.