Op zoek naar dierensporen

Dankzij de afwisseling van bos, open vlaktes en vennetjes voelen veel dieren zich thuis in natuurgebied de Dellen. Het is het leefgebied van onder andere herten, reeën, uilen, vele vogelsoorten, reptielen, boommarters en bosmuizen. Omdat het niet makkelijk is om de dieren in het echt tegen te komen, gaan we met boswachter Anja Koning op zoek naar hun sporen… want die vind je overal.

Play
Op zoek naar dierensporen
Play
Dieren op landgoed De Dellen
Play
Dronebeelden De Dellen

Ontdek De Dellen

Op landgoed De Dellen wisselen bos en heide elkaar geregeld af. Het landgoed herbergt een rijke historie aan natuur en cultuur. Veel dieren voelen zich hier thuis, van zandhagedis tot edelhert. Een wandeling op deze noordelijke flank van de Veluwe is zeker de moeite waard. De Dellen was het eerste bezit van Geldersch Landschap.

Ontdek landgoed De Dellen
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.