Het Achterhoekse landschap

Boswachter Ronny ter Horst laat ons het Achterhoekse landschap zien. Een prachtig kleinschalig landschap met weilanden, graanakkers, houtwallen en oude eiken, waar vele vogels, insecten, konijnen, hazen, fazanten en reeën zich thuis voelen. Het is ook dit coulisselandschap waar we de scholtengoederen vinden: boerderijen zo groot als een landhuis met mooie erven, landbouw en bosgebieden die van oudsher zelfvoorzienend waren.

Dieren en bloemrijke weilanden in het coulisselandschap

Ontdek Scholtengoederen Hijink, Aarnink en De Haar

Drie traditionele boerderijen in de buurt van Winterswijk. Een oud boerenlandgoed met fraai eikenbos, houtwallen, bloemrijk hooiland en vennetjes.

Ontdek de Scholtengoederen
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.