Boer versus natuur: valse tegenstelling

Natuurakker
© Floor ten Brink
Natuurakker

Op 7 juli publiceerde dagblad Trouw de ingezonden brief van Hank Bartelink, directeur van LandschappenNL, het samenwerkingsverband van de provinciale Landschappen. De titel van het opiniestuk luidt Boer versus natuur: valse tegenstelling.

“Er ontbreekt een belangrijk element in dit debat: de noodzaak tot samenwerking tussen landbouw en natuur vanuit een integrale kijk op voedselproductie, biodiversiteit en landschap. Biodiversiteit is een randvoorwaarde: zonder bijen en regenwormen geen voedselproductie. Zonder waardevol landschap geen biodiversiteit.”

Lees het hele artikel hier.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.