Advies Johan Remkes neemt natuurherstel en boerenperspectief serieus

Vandaag presenteerde Johan Remkes na gesprekken met veel betrokken partijen zijn advies over een uitweg uit de stikstofcrisis. LandschappenNL, het samenwerkingsverband van de provinciale Landschappen, is gematigd positief over het advies. De crisis voor de natuur in ons land is vanwege het stikstofprobleem zo groot, dat verdere impasse en vertraging desastreus zijn. Remkes onderschrijft dat in zijn rapport. Ook benadrukt hij terecht dat alle sectoren hun verantwoordelijkheid moeten nemen en samen aan de slag moeten.

regulieren-natuur
© Don Wijns

LandschappenNL is blij dat de stikstofaanpak van het kabinet door Johan Remkes wordt ondersteund, onder meer door het in stand houden van 2030 als het jaar waarin een reductie van 50% van de stikstofuitstoot vanuit de landbouw moet zijn bereikt. Ook is het goed te constateren dat Remkes consistent is met zijn eerdere bevindingen m.b.t. de onontkoombaarheid van de aanpak. Het kabinet moet nu dan wel echt doorpakken met het realiseren van kringlooplandbouw en met andere concrete plannen ten gunste van natuurherstel, zoals de 50% stikstofreductie.

Tegelijkertijd roept het rapport ook vragen op. Lees de gehele reactie van LandschappenNL hier.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.