Ja, ik wil trouwen op kasteel Doorwerth

Alles op een romantische locatie: kasteel Doorwerth – gelegen tussen Arnhem en Wageningen – biedt diverse mogelijkheden om van jullie huwelijksdag een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

Trouwen op Doorwerth

Over een prachtige met bomen omzoomde weg met hoogteverschillen doemt het kasteel op aan de rand van de uiterwaarden. Wandel met je geliefde over de ophaalbrug de sfeervolle binnenplaats op en geniet van je mooiste dag!

Alle festiviteiten die horen bij een bruiloft of geregistreerd partnerschap kunnen op kasteel Doorwerth plaatsvinden: de huwelijkssluiting, de eventuele inzegening, het aansnijden van de bruidstaart, een champagnetoast, de fotoreportage, de receptie, het diner en de feestavond.

Ceremonie in stijlvolle ruimtes in het kasteel

Statige Ridderzaal

Deze zaal is centraal gelegen in het kasteelmuseum en biedt ruimte aan maximaal 72 personen.

Zitplaatsen: 68 personen
Venterbank plaatsen: 2 personen
Trouwstoelen: 2 stoelen voor bruidspaar

Modern ingerichte Jac. P. Thijssezaal

Deze zaal bevindt zich boven in het kasteel (evt. met lift bereikbaar) en biedt
ruimte aan maximaal 64 personen.

Zitplaatsen: 62 personen
Trouwstoelen: 2 stoelen voor bruidspaar

Romantische en intieme torenkamer

Deze kamer bevindt zich op de eerste verdieping en was vroeger als kapel in gebruik. Er is ruimte voor maximaal 25 personen.

Zitplaatsen: 20 personen
Venterbank plaatsen: 5 personen

Trouwen buiten het kasteel: tuin, boomgaard en koetshuis

De huwelijksvoltrekking kan bij mooi weer ook plaatsvinden in de kasteeltuin met het kasteel als achtergrond of tussen de schapen in de boomgaard. Bij slecht weer is er altijd de mogelijkheid naar het kasteel of het koetshuis uit te wijken. In de boomgaard trouwen kan alleen wanneer jullie het feest organiseren in het koetshuis van De Bilderberg.

Meer mogelijkheden

Bruidstaart en champagnetoost
In aansluiting op jullie ja-woord kunnen jullie onder de vier eeuwen oude acacia de bruidstaart aansnijden en een (champagne)toost uitbrengen.

Receptie, feest of diner
Geheel naar jullie wens kan een van de twee cateraars op het kasteelterrein de complete huwelijksdag verzorgen waarbij het jullie en je gasten aan niets zal ontbreken. Denk aan een receptie, een diner op het terras in de tuin, een toost onder de acacia of een spetterende feestavond in het koetshuis of kasteelcafé.

Bruidsreportage
Zowel het kasteel als de omgeving van het kasteel biedt een prachtige locatie voor een bruidsreportage, ook wanneer u niet in het kasteel trouwt. Een bruidsreportage in het kasteel wordt begeleid door een medewerker en dient tijdig te worden gereserveerd.

Kasteelbezoek voor uw gasten
Na de huwelijksvoltrekking kunnen jullie de gasten een rondgang door het kasteel aanbieden, bijvoorbeeld wanneer jullie zelf een bruidsreportage willen maken. Kinderen kunnen in het kasteel of buiten een leuke speurtocht doen.

Informatie & contact

Contact met kasteel Doorwerth (GLK)

Uiteraard kunnen jullie kasteel Doorwerth bezichtigen en/of een afspraak met een van onze medewerkers maken. Locatie bezoek is mogelijk op afspraak van dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Meer informatie of een afspraak maken? Vul het contactformulier in.

Nog aan het oriënteren?

Bekijk de andere prachtige locaties van Geldersch Landschap & Kasteelen waar je kunt trouwen in een kasteel.

Contact met gemeente

De gemeente regelt het wettelijk huwelijk. Vanaf 2 weken tot uiterlijk 1 jaar voor de ceremonie ga je in ondertrouw bij de gemeente waar tenminste een van jullie woont. Ook laat je daar weten waar de ceremonie plaatsvindt en wie jullie getuigen zullen zijn.
Gemeente Renkum of via het Servicepunt, tel. 026 33 48 111

Contact met cateraars voor huwelijken in 2023

koetshuis Bilderberg kasteel Doorwerth
kasteeldoorwerth@bilderberg.nl of tel. 026 333 34 20
Kasteelcafé De Zalmen
info@dezalmen.nl of tel. 026 334 12 38

 

Info Kasteel Doorwerth

* Verplichte velden

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bezoek Kasteel Doorwerth

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.