Toegankelijkheid

Kastelen zijn oorspronkelijk gebouwd om het de vijand zo lastig mogelijk te maken om binnen te dringen. Smalle wenteltrappen, ongelijkvloerse en donkere ruimtes, gaten en kieren horen dan ook bij een kasteel. Maar we zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Cannenburch.

Slecht ter been

Mensen die met een rolstoel, rollator of scootmobiel het kasteel bezoeken kunnen gratis genieten van de moestuin en het park rondom het kasteel. De paden zijn goed toegankelijk, en er staan hier en daar zitbankjes. Tijdens de wandeling Cannenburch Buitenom wandel je met een gids rondom het kasteel. De gids vertelt aan de hand van een informatiefolder ook over wat er zich binnen de muren van het kasteel afspeelt. Rolstoelen zijn op aanvraag beschikbaar.

De kasteelwinkel, het café en de start van het bezoek vind je 13 treden lager. Vanaf daar is de rest van het kasteel slecht toegankelijk, maar een bezoek aan de rijk ingerichte hoofdverdieping is op verzoek wel mogelijk voor mindervaliden. Begeleiders mogen gratis mee. Er zijn loopkrukjes beschikbaar, en er staan hier en daar stoelen.
Zowel in horecagelegenheid ‘Bij Maarten in ‘t Koetshuis’ als in het Bouwhuis is een invalidentoilet.

Er zijn 3 invalidenparkeerplaatsen op 100 meter afstand van de start van het kasteelbezoek. Op deze plek staan ook bankjes. Om bij de ingang van het kasteel te komen moet je 7 traptreden nemen, zonder leuning.

Kleine kinderen mee

Buggy’s en kinderwagens mogen niet mee het kasteel in, maar kunnen worden achtergelaten in het Bouwhuis.

Een kind mag in een draagzak wel mee het kasteel in. In het Bouwhuis en in het kasteelcafé zijn baby-verschoontafels.

Visuele of auditieve beperking

Visuele beperking
In de landgoedwinkel is tegen een tarief van 1 euro een audiotour verkrijgbaar waarmee je door het kasteel, het park en de moestuin geleid wordt. De muzikale klanken van de tour en de geuren van het kasteel maken dit een beleving voor alle zintuigen. Blindengeleidehonden zijn natuurlijk toegestaan en mogen gratis mee. Ook mag een begeleider gratis mee.

Auditieve beperking
Er is een informatiefolder beschikbaar waarin alle hoogtepunten van kasteel Cannenburch en het omliggende park toegelicht worden.

Kastelen bezoeken met je oren

Podcastmaker Ferry Molenaar bezoekt zeven Gelderse kastelen en tekent daar de meest bijzondere verhalen op. In elke aflevering staat een ruimte of vertrek centraal die door enthousiaste kasteelmedewerkers en vrijwilligers van Geldersch Landschap en Kasteelen op een beeldende manier worden besproken.

 

Bezoek Kasteel Cannenburch

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.