Ons werk

Bossen, landschappen en kastelen bepalen de identiteit van Gelderland. Ze geven kleur aan ons bestaan en maken de provincie tot een geliefde plek om te wonen, werken en recreëren. De kwetsbare natuur en ons erfgoed is van onschatbare waarde voor Gelderland. Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen beschermt en beheert al sinds 1929 datgene wat Gelderland zo mooi en bijzonder maakt.

Natuur & erfgoed

Ruim 12.000 hectare natuur en vele monumenten als kastelen, landhuizen, molens en boerderijen vallen onder de zorg van onze organisatie. Daarnaast zijn wij er trots op dat onze 7 opengestelde kastelen zijn opgenomen in het Museumregister Nederland. Onze museale collectie omvat bijna 25.000 objecten.

Geldersch Landschap & Kasteelen vindt dat je natuur en cultuur niet los van elkaar kunt zien. Daarom beheren en herstellen het landschap en de biodiversiteit die daarbij hoort en we herenigen zoveel mogelijk de landhuizen met hun omgeving.

De verscheidenheid aan (zeldzame) plant- en diersoorten in stand houden is onze dagelijkse zorg. Waar nodig nemen we maatregelen om de condities voor soorten te verbeteren.

Medewerkers en vrijwilligers zorgen dagelijks voor de kostbare meubels, voorwerpen en schilderijen, waaronder meer dan zevenhonderd Gelderse portretten.

Wilt u ook een bijdrage leveren? Onder Doneren & Helpen ziet u wat u kunt doen.

Beleef onze prachtige provincie

U bent van harte welkom in vrijwel al onze natuurgebiedeni en in zeven kastelen en landhuizen.

Natuur & landgoederen

Specht, Hagen

Kastelen bezoeken

Donateur worden

Onze verhalen

GLK & Facebook

GLK & Instagram