Toegankelijkheid

Kastelen zijn in oorsprong gebouwd om het de vijand zo lastig mogelijk te maken om binnen te dringen. Smalle wenteltrappen, ongelijkvloerse en donkere ruimtes, gaten en kieren horen dan ook bij een kasteel. We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van huis Zypendaal.

Huis Zypendaal, museum, park

Slecht ter been

De parkeerplaats van huis Zypendaal is onverhard, maar een minder valide bezoeker kan met een auto of klein busje worden afgezet tot aan de voordeur van het huis en bij de entree van het park.

Om op de begane grond van huis Zypendaal te komen, moet je een trap met vier treden zonder armleuning op. Er is een plank voor rolstoelgebruikers.

Op de begane grond van het huis zijn toiletten. Helaas heeft het huis geen invalidentoilet.

Zypendaal, park, natuur, Sonsbeek

Begeleiders hebben gratis toegang tot het kasteel. Een van onze medewerkers kan je eventueel ook begeleiden tijdens je bezoek. Binnen in het huis kun je op verschillende plekken gaan zitten.

Het omliggende park heeft verharde paden en is rolstoelvriendelijk. Op een aantal plekken staan bankjes in het park waarop je heerlijk kunt uitrusten en genieten van de mooie omgeving. Wij geven graag onze parkroute aan je mee.

Zypendaal, museum, geschiedenis, interieur, Arnhem, collectie

Visuele en auditieve beperking

Visuele beperking
Begeleiders van bezoekers met een visuele beperking hebben gratis toegang. Natuurlijk zijn blindengeleidenhonden of andere officiële hulphonden toegestaan.

De izi.TRAVEL app biedt een audiotour aan door huis Zypendaal. Hiervoor heb je een smartphone en oortjes of een koptelefoon nodig.

Auditieve beperking
Er is een informatiefolder beschikbaar voor bezoekers met een auditieve beperking.

Kleine kinderen mee

Buggy’s en kinderwagens mogen niet mee het kasteel in. Deze kunnen in een afgesloten ruimte geplaatst worden, waar je ook je overige spullen kwijt kan. Er is geen baby verschoontafel aanwezig, maar wel een afgesloten ruimte om je baby te verschonen.

Kastelen bezoeken met je oren

Podcastmaker Ferry Molenaar bezoekt zeven Gelderse kastelen en tekent daar de meest bijzondere verhalen op. In elke aflevering staat een ruimte of vertrek centraal, die door enthousiaste kasteelmedewerkers en vrijwilligers van Geldersch Landschap & Kasteelen op een beeldende manier wordt besproken.

Bezoek Huis Zypendaal

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.