Toegankelijkheid

Buitenhuizen zijn gebouwd en gedecoreerd naar de toenmalige mode. Dat betekent ook: opstapjes, trappen en voorzieningen uit vroeger tijden. We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen en huizen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van huis Verwolde. 

Slecht ter been

Mensen die met een rolstoel, rollator of scootmobiel het kasteel bezoeken kunnen gratis genieten van de tuin rondom het huis. De paden rondom het huis zijn van zand, maar zijn stevig. Hier kun je (een deel van) het Bijzondere Bomenpad bewandelen. Bij regen zijn deze paden minder goed toegankelijk.

De afstand van de parkeerplaats naar het huis is ongeveer 200 meter, zonder hellingen. Er is geen invalidenparkeerplaats aanwezig, maar het is geen probleem om bezoekers voor het huis af te zetten. Komt u alleen, dan kunt u de auto ook bij de Oranjerie plaatsen. Dan is het korter lopen naar het huis. Bel of mail hier van tevoren even over.

Bij binnenkomst is er een kleine trap met leuning naar het onderhuis, waar de entree zich bevindt. In het onderhuis is gelegenheid om te zitten. Ook zijn er loopkrukjes beschikbaar, die je tijdens je bezoek kan meenemen. Begeleiders hebben gratis toegang tot het kasteel. Van tevoren kunnen bezoekers aanvraag doen voor ondersteuning door een medewerker gedurende het bezoek. Het is lastig om de bel-etage te bereiken voor mensen die slecht ter been zijn.

In de theeschenkerij is gelegenheid om te zitten. Voor rolstoelgebruikers is de theeschenkerij lastig te bereiken, maar met een rollator lukt dit wel. Het terras van de theeschenkerij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

In de oranjerie zijn meerdere ruime toiletten en een invalidentoilet. In huis is een toilet aanwezig, maar hier zit een hoge opstap voor.

Bekijk hier de toegankelijkheid in en rondom het huis.

Kleine kinderen mee

Buggy’s en kinderwagens mogen niet mee het kasteel in. Deze kunnen bij goed weer buiten staan en bij slecht weer binnen. Een kind mag in een draagzak wel het kasteel in. Waardevolle spullen kunnen op verzoek in een afgesloten ruimte worden geplaatst. Op verzoek is er een verschoonmat voor baby’s aanwezig.

Visuele en auditieve beperking

Visuele beperking
Blindengeleidenhonden hebben vrije toegang tot huis Verwolde. Bij een bezoek aan het onderhuis kunnen bezoekers luisteren naar audiofragmenten en mogen diverse objecten aangeraakt en opgepakt worden.

Auditieve beperking
Het onderhuis is voorzien van informatieve tekstborden. Ook is er een informatiefolder beschikbaar over de bel-etage.

Kastelen bezoeken met je oren

Podcastmaker Ferry Molenaar bezoekt zeven Gelderse kastelen en tekent daar de meest bijzondere verhalen op. In elke aflevering staat een ruimte of vertrek centraal, welke door enthousiaste kasteelmedewerkers en vrijwilligers van Geldersch Landschap & Kasteelen op een beeldende manier wordt besproken.

Bezoek Huis Verwolde

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.