Toegankelijkheid

van huis Verwolde

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen.

Huis Verwolde is met drie hoge etages helaas niet te bezoeken voor rolstoelgebonden bezoekers, er is geen personenlift aanwezig. Met een rollator kan je het onderhuis en de eerste verdieping zien en indien je goed genoeg ter been bent ook de eerste etage. Voor onderweg kun je een museumkrukje meenemen.

 

Parkeerplaatsen

Op huis Verwolde zijn na de toegangspoort en voor de oranjerie aan de linkerkant, twee parkeerplaatsen gerealiseerd voor mindervalide bezoekers met een invalidenparkeerbewijs. Rijd u niet zelf? Dan kunt u zich eventueel laten afzetten voor het huis.

In de oranjerie bevindt zich het invalidentoilet. De oranjerie is echter niet standaard geopend, maar voor rolstoelgebruikers maken we het toilet graag even toegankelijk wanneer je dat vraagt.

Hulphonden

Hulphonden mogen met hun mindervalide baasje mee naar binnen.

Bezoek Huis Verwolde

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.