Educatie

Huis Verwolde heeft een leuk educatief aanbod voor leerlingen vanaf groep 3. Tijdens het bezoek aan huis Verwolde gaan ze ontdekken hoe het was om op te groeien in zo’n groot, luxe huis. Op interactieve wijze ervaren ze zelf wat er zoal gebeurde om dit huishouden goed te laten werken. Voor de bovenbouw ligt de nadruk op het huis en haar omgeving. Zo gaan deze klassen nadenken over verleden, heden en toekomst van dit uitzonderlijke landgoed.
Scholen kunnen een educatief product bestellen bij de Muzehof, cultuuraanbieder.

Rondleiding door de boswachter

Onze boswachters geven graag een rondleiding door een natuurterrein of over een landgoed van Geldersch Landschap & Kasteelen in de omgeving van de school. Onderweg doen de kinderen leuke opdrachten, waarbij zij meer leren over de natuur en betrokkenheid met de natuur in hun eigen omgeving centraal staat. Voor de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs; de les wordt aangepast aan het leerjaar.

Groepsgrootte: maximaal 30 kinderen
Wanneer: het hele jaar door, alle weekdagen mogelijk
Duur programma: circa 1,5 uur
Prijs: € 35,00 per boswachter

Meer informatie via contactformulier.

Spreekbeurt huis Verwolde

Op zoek naar een onderwerp voor een spreekbeurt? Wat dacht je van een presentatie over dit prachtige huis en haar vroegere adellijke bewoners?

Kijk op de pagina ‘Ontdek‘ voor informatie die je kunt gebruiken in je spreekbeurt.

Info Huis Verwolde

* Verplichte velden

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bezoek Huis Verwolde

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.